De finaste flygplanen i världen idag

Flygvapen

Flygvapenindustrin växer oerhört snabbt. I samband med att USA:s ekonomi nu växer i rekordfart och i samband med den amerikanska rekordhöga budgeten åt just militären så har fokus som aldrig någonsin tidigare nu lagts åt att just tillverka flygvapen som världen aldrig tidigare skådat.

Denna utveckling kommer att fortsätta under en lång tid framåt. Effekten är inte temporär och utvecklingen kommer att fortsätta i samma riktning i åtminstone några år till—därför kan det vara läge att lista de två bästa militärflygplanen som nu är officiella år 2019.

Var år kommer nya flygvapen ut självklart och listan går att repetera vart år. Så här kör vi våra favoriter för året 2019.

Lockheed Martin F-35 Lightning II

Lockheed Martin F-35 Lightning II

Lockheed Martin är en av världens största tillverkare inom militärindustrin. Deras flygvapen är världskända och brukar alltid toppa listorna på de mest avancerade och välutvecklade flygvapnen. Att det är ett Lockheed Martin plan som landar högst upp på vår lista är ingen överraskning. F-35 Lightning II lanserades året 2006 och har sedan dess sett uppdatering efter uppdatering. I dagsläget finns det 305 st F-35 Lightning II plan i världen och det tillverkas hela tiden fler.

Vapnet var först tillverkat för de två krig som USA var involverade i—sedan dess har vapnet använts i andra konflikter dock och har även sålts till andra länder som använder dessa flygvapen åt diverse konflikter världen över.

En F-35A sägs idag kosta $89.2M, vilket är en häftig summa, dock så är planet värt priset med tanke på hur många köpare av detta flygvapen det finns.

För mer information om Lockheed Martin F-35 Lightning II, besök Lockheed Martin:s officiella hemsida.

Chengdu J-20

Chengdu J-20

Att kinesiska plan numer inkluderas i dessa listor är ingen överraskning. Kinas ekonomi har sett något utav ett mirakel de senaste två decennierna. Kina har förvaltat pengarna bra—vilket må vara en utav anledningarna till deras ekonomiska mirakel till att börja med.

Kina har på senare tid lagt ner oerhört mycket energi på att återuppliva sin militär och har satsat på att bland annat tillverka sina egna flygvapen—som till exempel Sukhoi Su-57:an eller ovanstående Chengdu J-20.

För att läsa mer om Kinas flygvapen behöver man kunna läsa kinesiska—dock finns det appar som kan hjälpa en på traven här. Besök helt enkelt den kinesiska militärens officiella hemsida och tanka ned appen ”Google Translate”. Med appen kan du helt enkelt fota hemsidan med din telefon och därefter översätta eventuella tecken med hjälp av Google Translate så dessa därefter översätts till engelska.

Att ladda ned appar är jätteenkelt idag. Har man en Android eller en iPhone så fungerar det oerhört enkelt. Du kan tanka på ditt saldo på samma sätt som man gör med räntefria smslån idag—eller så kan du helt enkelt koppla ditt kredit- eller debitkort till ditt Apple/Google Play konto, och därefter helt enkelt ladda ned appen så dras en eventuell betalning från ditt kort direkt.

Därefter är det helt enkelt bara att installera önskad app—besöka den officiella hemsidan för Kinas militär och navigera dig till Chengdu J-20:s sida. Fota därefter sidan och använd dig utav Google Translate för att översätta sidan och därefter läsa all information som finns att hitta om flyget direkt från den officiella källan.