Flyga i lyx – de bästa flygen och resmålen

Flyga i lyx

Idag finns det ett överflöd och lyx i världen och det syns inte minst i flygbranschen. Medan lågprisbolagen ger dig en flygstol i ett trångt plan med minimal mängd bränsle, finns det även motsatsen som låter dig flyg i flärd som aldrig förr!

Även korta resor kräver lite guldkant

Du kanske är ett stort Game of Thrones fan och vill insupa all kultur kring det. Svenska Casino tipsar om spelautomater, butiker runt om i världen fylls med brädspel och online hittar du tonvis med merchandise om serien. Nu har även resebranschen gett sig in i leken och erbjuder resmål till Belfast och Banbridge i Nordirland. Här kommer det nämligen öppna två Game of Thrones-studioanläggningar för allmänheten där man kan beskåda rekvisita och uppbyggda scener ur serien.

Vägen till Belfast från Sverige är lite brokig, det finns inga direktflyg som tar dig dit. Du behöver mellanlanda i exempelvis Holland. När resan blir besvärlig är det värt att betala lite extra för komfort och service. Första klass hos KLM Dutch Airlines kallas för World Business Class och erbjuder mer benutrymme, fullt nedfällbara säten och möjligheten att skärma av mellan sätena. Du blir också bjuden på trerätters middag och ett lyxigt bekvämlighetspaket.

Långa resor där du inte vill anlända

Medan vanlig första klass erbjuder lite mer service, bättre mat och större säten, finns det flera nivåer beroende på vilket flygbolag du vänder dig till. En av de som toppat listan under många år är Emirates där lyxen är nästan oslagbar.

En av de klart bästa och dyraste alternativen är att resa med Boeing 777 och få din egen svit i skyn! Du kan avskärma dig helt från resten, fälla ned stolen till en säng och har personlig service under hela resan. I rummet hittar du en teve och dator, bekväma hörlurar och får middag tillagad av mästerkockar. Kostnaden för en sådan suite finns inte tillgänglig för allmänheten men vi kan jämföra med en mer normal första klass-biljett från Emirates A380 mellan New York och Dubai kostar runt 90 000 SEK.